Проект „Бъдеще за децата на Дупница“

В изпълнение на проект „Бъдеще за децата на Дупница“, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, чрез Европейски социален фонд + на Европейския съюз, схема за безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.003 „Бъдеще за децата“, приоритетни оси „Социално включване и равни възможности“ от 1.11.2023г., През вчерашния ден община Дупница организира празник за децата под надслов „Забавно междучасие“. Тържеството бе насочено към потребителите на Център за детско развитие, създаден от Община Дупница в изпълнение на гореспоменатия проект. В рамките на програмата беше предоставена основна информация за изпълнението на предвидените дейности и очакваните резултати.
Основна цел на проекта е повишаване качеството на живот за децата от община Дупница, чрез предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа за превенция на рисковете от изоставяне и за намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, в контекста на Европейската гаранция за детето.
Проектът е ориентиран към 220 човека от целеви групи деца в нужда и техните семейства.
Срокът на проекта е 14м. Бюджетът му е в размер на 391 160,28лв., от които 273 812,20лв. са европейско финансиране, предоставено чрез Европейски социален фонд + и 117 348,08лв. национално съфинансиране. Гост на събитието беше зам.-кметът на Община Дупница г-жа Валентина Караганова. Тя благодари за усилията на служителите, участващи в изпълнението на проекта, както и на ръководството на центъра за детско развитие и пожела на децата приятни забавления.
Може да бъде изображение с 12 души и хора, които учат
Може да бъде изображение с 12 души, трамплин и текстово съобщение

Свързани новини

Ограничен е пожарът край границата със Северна Македония

vesito

Сандански ще отбележи тържествено трети март

vesito

Кметът Стойчо Баненски се срещна с животновъдите за осигуряване реда в полските райони

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.