Кметът Методи Байкушев и синдикатите на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд подписаха КТД

Кметът Методи Байкушев подписа Колективни трудови договори с представители на културните институти, с които се регламентират по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите в Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд-Благоевград. Споразуменията се сключиха по време на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха още зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев и представители на синдикалните организации. Припомняме, че от 1 април тази година общинското ръководство започна изпълнението на договорените условия в подписаните  КТД през август 2022 г.  между предходния кметски екип и синдикалните организации.

Сключените КТД дават право на 44 дни платен годишен отпуск за художествено-творческия персонал на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд – Благоевград. За художествено-техническия персонал са предвидени 34 дни. Служители с 2 деца до 18-годишна възраст имат гарантирани допълнителни два дни платен годишен, а служители с 3 или повече деца – 4 дни допълнително. Увеличиха се и възнагражденията с 33% средно за трите културни институти. Колективният трудов договор урежда въпроси на трудовите и осигурителните отношения на служителите, които не са регламентирани с повелителни разпоредби на закона в областта на социалния диалог, трудовите правоотношения, условията на труд, средствата за работна заплата, допълнителното трудово възнаграждение и/или обезщетенията, работното време, почивките и отпуските, социалното развитие и подпомагане.

Може да бъде изображение с 4 души, хора, които учат и маса

Свързани новини

Благоевград ще отбележи 99 години от смъртта на революционера Тодор Александров

vesito

/Видео/ Общественици от Благоевград, ПП ГЕРБ, ВМРО се обединиха около кандидатурата на Андон Тодоров за кмет на града
Неправителствени организации също подкрепиха независимия Андон Тодоров

vesito

Празник на параклиса, изграден над петричкото село Първомай

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.