На кое място е България в класирането по медали на Олимпиадата

България заема 26-о място в класирането по медали преди финалния ден на Олимпийските игри в Париж. В събота Тихомир Иванов приключи участието на българските спортисти, като страната беше представена от общо 46 атлети, състезавали се в 15 различни спорта от 26 август насам. Българските национали завършват с впечатляваща колекция от седем отличия – три златни, едно сребърно и три бронзови медала, съобщи gong.bg. Триумфалното представяне на България на Олимпиадата беше водено от борците и тежкоатлетите. Семен Новиков спечели златния медал в категория до 87 килограма при класиците, докато Магомед Рамазанов стана шампион при 86-килограмовите в свободния стил. Вдигането на тежести донесе още един златен медал за България, благодарение на Карлос Насар, който триумфира в категория до 89 килограма.

Със сребърен медал се окичи Боряна Калейн в индивидуалния многобой по художествена гимнастика, което затвърди позицията ѝ като една от водещите гимнастички в света. Бронзовите отличия бяха спечелени от таекуондистката Кимиа Ализаде в категория до 57 килограма, състезателят по вдигане на тежести Божидар Андреев в категория до 73 килограма и боксьорът Хавиер Ибаниес в категория до 57 килограма. След 15-ия ден на Олимпиадата, Китай оглавява класирането по медали с 39 златни, 27 сребърни и 24 бронзови отличия. САЩ е на втора позиция с 38 златни, 42 сребърни и 41 бронзови медала. България, с трите си златни отличия и общо седем медала, заема достойно 26-то място в общото класиране, демонстрирайки, че макар и с по-малка делегация, страната продължава да бъде конкурентоспособна на световната спортна сцена.

Свързани новини

10 въпроса отправи А. Тодоров към Р. Томов, иска точни отговори
Близо 100 хил.лв са дадени за медийно отразяване

vesito

БСП реди листите: Нинова води в София и Благоевград, Вигенин – начело за ЕП, след него – проф. Гечев

vesito

Още един напуснал заради Любен Милев: Младежкият лидер на БСП в Благоевград хвърли оставка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.