Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР- Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. На 08.08.2024 г., от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. В хода на извършена проверка в землището на с. Игралище, общ. Струмяни, от органите на реда е установена обособена нива със засадени около 40 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис, чието общо тегло е около 34,165 килограма.

Около 22:40 часа на същата дата, под тухла в непосредствена близост до ограда на учебно заведение, находящо се в района на ул. „Иван Михайлов“ в гр. Благоевград, криминалисти при 01 РУ-Благоевград са открили полиетиленов плик, с намиращи се в него четири полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 20 грама канабис и две полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 3,24 грама кокаин.

В следобедните часове на деня, в апартамент на комплекс в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е намерен полиетиленов плик, съдържащо около 5,18 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Апартаментът е ползван от 39-годишен мъж от гр. София, който е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 

  1. През изминалото денонощие са станали две ПТП:

 

На 08.08.2024 г. около 18:50 часа на ул. „Марица“ в гр. Петрич, лек автомобил „Волво“ с 32-годишна водачка от гр. Благоевград, завивайки на ляво е блъснал 43-годишна жена от гр. Петрич, която е пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Пешеходката е пострадала с фрактура на поясен прешлен и е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански. На водачката на автомобила са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

 

На 08.08.2024 г. около 21:40 часа в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от ЦСМП-Благоевград за 13-годишно момиче, което е пострадало при ПТП. Около 21:00 часа на същата дата в района на кръстовище между бул. „Васил Левски“ и ул. „Петър Зографски“ в гр. Благоевград, пресичащото на пешеходна пътека момиче е било блъснато от завиващ на ляво лек автомобил с неизвестни към момента марка, модел и водач, който не е изпълнил задължението си да спре и да остане на място, а е продължил движението си. След извършен медицински преглед  пешеходката е освободена за домашно лечение със съмнение за фрактура на срамна кост. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на автомобила и неговия водач продължава.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 08.08.2024 г. до 08:00 часа на 09.08.2024 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 9 сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 9 пожара.

С преки материални щети 0 пожара.

Без нанесени материални щети са възникнали 9 пожара.

Извършени са 0 спасителни дейности.

Лъжливи повиквания 0.

При пожарите са починали  0  граждани.

Свързани новини

Фотоконкурс „Красотата на Разлог“

vesito

ОБЯВА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА САТОВЧА КЪМ 31.12.2023 ГОДИНА

vesito

Община Банско въвежда временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства до хижа Вихрен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.