Кюстендил се поклони пред паметта на героите от Илинденско-Преображенската епопея

Кюстендил се поклони пред паметта на героите от Илинденско-Преображенската епопея, отдали живота си за свободата на Македония и Одринска Тракия!
121 години ни делят от съдбовното лято на 1903 г., когато българите от Македония и Одринска Тракия въздигнаха борбата си за независимост и равноправие в безпримерен героизъм, превръщайки тази борба в незабравима историческа епопея.
Венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Тодор Александров поднесоха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам.- кметовете Венцеслав Терзийски и Кристиян Иванчов, областният управител инж. Александър Пандурски, зам- областният управител Георги Джоглев, общински съветници, представители на политически партии, обществени организации, институции и граждани.
Илинденско-Преображенското въстание се превърна в най-масовият израз на волята за свобода на нашия народ. Това въстание се пренесе далеч във времето, защото резултатите от Илинденско-Преображенското въстание надхвърлиха неговите непосредствени и политически военни цели, надхвърлиха рамките на епохата, то се превърна в ярък символ на българския дух и завинаги ще остане непреходно знаме на борбата за правда и човешко достойнство.
Община Кюстендил благодари на всички, които днес почетоха и уважиха паметта на героите на Иленденско—Преображенското въстание.
Тази вечер в 19:30 часа на Арката на площад „Велбъжд”, ще се проведе празничен концерт с участието на народните певици Беатрис Александрова и Христина Ненкова и Фолклорна инструментална група „Берекет“, посветен на 121 годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.
Може да бъде изображение с 5 души и Бранденбургската порта
Може да бъде изображение с 13 души
Може да бъде изображение с 14 души
Може да бъде изображение с 7 души, Бранденбургската порта и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 2 души, паметник и текстово съобщение

Свързани новини

Сандански отбеляза деня на българската армия и войнска храброст

vesito

Любители на колоезденето от Германия посетиха за пореден път Гоце Делчев

vesito

Банскалии завладяха сцената на театъра в Пазарджик

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.