С пълен площад, Разлог посрещна една от най-красивите емблеми на българския фолклор-Ансамбъл „Пирин“

Премиерен спектакъл изнесе емблемата на Пиринския фолклор, а и на България – ансамбъл „Пирин“ по специалната покана на Община Разлог. За пръв път пред разложката публика, ансамбълът представи постановката „Слънце да огрее“, посветена на Илинден. Постановката е изградена по непозната и красива песен за Илинденско-Преображенското въстание и е част от спектакъла „…И за свобода!“, чиято премиера предстои. Зртителите на Разлог имаха честта да се насладят на постановки от спектакъла „Между девет планини“ и най-доброто на ансамбъла от Пиринския край. В пълен състав – оркестър – с диригент Марек Дяков, солисти и хор – с диригент Латинка Костова, танцов състав – с хореограф Венета Ценова и главен художествен ръководител и хореограф – Мирослав Димитров, ансамълът игра пред сцена. Площад „Преображение“ бе залят от публика, която с огромен интерес наблюдаваше уникалните постановки и горещо аплодираше спектакъла. Зрители от всички възрасти имаха честта да се докоснат до неповторимото творчество на една от емблемите на българския фолклор. Кметът на Община Разлог- инж. Красимир Герчев поздрави творците и техния художествен ръководител по повод премиерната постановка, специално разработена за публиката в Разлог, а и по повод скорошния 70-годишен юбилей на ансамбъла, когато ще се отпразнува дълголетието на българския фолклор и силата и таланта на българския дух. Ансамбъл „Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското народно изкуство по света. В творческата си биография, ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. За времето от своето съществуване, ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти по света.
Концерт-спектакълът бе част от „Фестивално лято“ в Разлог.
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с един или повече хора и тълпа
Може да бъде изображение с 3 души, танцуващи хора, кларинет и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души, хора, които практикуват бойни изкуства и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с един или повече хора, танцуващи хора и тълпа
Може да бъде изображение с един или повече хора, танцуващи хора и тълпа
Може да бъде изображение с 13 души, кларинет, тромпет, високоговорител и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 6 души, кларинет, саксофон, акордеон, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и танцуващи хора

Свързани новини

Община Благоевград търси външно финансиране за незаконосъобразно отклонените средства и за важни проекти с предвидено съфинансиране

vesito

Бесен полицейски екшън в Сандански заради фаталните Валентина и Виктория

vesito

Рекорд! 240 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.