Институциите – обединени в борбата с пожара в планина Славянка!

Продължават съвместните действия за потушаване на пожара в планина Славянка и резерват „Али Ботуш“.
В тази връзка, министър -председателя на Република България – Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи – Калин Стоянов, се срещнаха с комисар Валентин Василев – директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград , инж. Валентин Чамбов – директор на Югозападно държавно предприятие-Благоевград, инж. Пламен Поюков – директор на държавно горско стопанство Катунци, кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, Христо Ангелов и Елхан Кълков – заместник- областни управители на област Благоевград, комисар Даниел Димитров – директор на Областна дирекция на МВР-Благоевград и гл. инспектор Васил Трендафилов- началник на районно управление на МВР- Сандански. Обсъдена бе актуалната обстановка около пожара от двете страни на границата. Ситуацията продължава да бъде сложна и динамична, като пожарът е вече и на българска територия.
Очаква се утре в гасенето, да се включат и още два специализирани самолета, изпратени от Франция.
Екипите на службите за пожарна безопасност, Горско стопанство Катунци, Югозападно държавно предприятие и военнослужещи от 3-то Бригадно командване- Благоевград , продължават да работят неуморно на терен за потушаване на пожара.
Няма опасност за жителите на близките населени места – Петрово и Голешово.

Свързани новини

Два дни до началото на филмовото събитие на годината-Банско филм фест

vesito

Тържествена програма за 6 септември в Разлог и Банско

vesito

Тодоровден в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.