Млад мъж от Разлог покори един от седемхилядниците

Георги Колевичин от град Разлог покори поредния си връх – този път – седемхилядника връх Ленин. През 2023 година, Георги, за когото алпинизмът е хоби и страст, покорява връх Килиманджаро (първенец на Африка), с участие в световен рекорд за най-голяма група, изкачила върха – 53ма българи. Последват го върховете Елбрус, Кавказ (първенец на Европа), Мароко (първенец на Атласките планини – Африка), върховете Илиниса Север и Каямбе, (Еквадор). Изкачването на връх Каямбе е било нощно, в което алпинистът стъпва на върха около 23:30 часа, при температура -23 градуса. Само двама души от експедиция от общо 26, успяват да достигнат крайната цел. Единият от тях е Георги.
През януари, Георги изкачва връх Чимборасо, (Еквадор), с надморска височина 6 310 м.
На 26 юли, малко след 13:00 часа, младият мъж от Разлог стъпва на връх Ленин, с надморска височина 7134 м. В двуседмичната експедиция за изкачване на връх Ленин, Георги Колевичин е единствен българин и единствено той достига до върха – със самостоятелно участие в експедицията. Връх Ленин, Памир е част от така наречения „Снежен барс“. „Снежният барс“ се състои от 5 седемхилядника. При изключително променливо и лошо време високо в планината- около-31 градуса и вятър от 45 км/ч, с аклиматизация, минала по план, Георги стъпва на седемхилядника връх Ленин и развява българското знаме, окичено с туристическото лого на град Разлог. Успехът на младия мъж от Разлог е повод за гордост!

Свързани новини

Кметът на Кюстендил бе избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион за планиране

vesito

Лятна академия за децата на Благоевград отваря врати днес

vesito

Празник на хижа Македония с водосвет и курбан за здраве

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.