Започна реконструкция на водопроводната мрежа в квартал „Дълбошница“в Петрич

За първи път от 50 години се подменя водопроводът на кв. „Дълбошница“ в гр. Петрич
Кметът на общината Димитър Бръчков даде началото на изпълнението на проект „Реконструкция на водопровод, кв.“Дълбошница”, гр. Петрич”. Осем километра и сто метра нови водопроводи – главни и второстепенни клонове, на два етапа, ще се подменят по проекта на Община Петрич в кв. „Дълбошница“. На мястото на стария етернит, полаган през 1970 година, ще има нови полиетиленови тръби с висока плътност и по-голям диаметър. Вследствие на дългия експлоатационен период водопроводите са крайно амортизирани, което води до чести и трудно отстраними аварии, както и до загуба на огромно количество воден ресурс. Освен честите аварии 90 % от спирателните кранове са компрометирани и неработещи, което при най-малката авария на водопроводно отклонение или второстепенен клон, налага прекъсване на водоподаването за целия квартал, а не само на авариралите участъци. Това води до сериозни неудобства за живущите в квартала и риск от авариране на следващи участъци от водопроводната мрежа. Главният водопроводен клон, водоснабдяващ кв. ”Дълбошница”, доставя питейна вода и за с. Дрангово, с. Митиново и с. Ръждак, които също биват засегнати винаги от възникването на аварии.
Кметът Димитър Бръчков благодари на народния представител Костадин Стойков за съдействието и подкрепата и открои огромното значение на този проект, който за десетилетия напред ще реши жизненоважен въпрос. Той даде уверение, че Общината ще продължи да работи в същата посока и за други проблемни участъци. Във времето на изпълнение на проекта за подмяна на водопровода ще се налага регулярно спиране на водоподаването, за което информация ще се подава от дружеството „В и К Петрич“ ЕООД. Дългосрочното решение на проблема с водопроводната мрежа на кв. „Дълбошница“ ще позволи търсенето на възможности и за уличната настилка, защото няма да се налага разкопаване на същата заради аварирали участъци. Церемонията „първа копка“ уважиха днес също депутатът инж. Костадин Стойков, Георги Динев – областен управител на област Благовград, председателят на Общински съвет Светла Данаилова, съветници, представители на ОФ „В и К“ ЕООД и на фирмата изпълнител, жители на квартала. Водосвет за успешно начало и приключване на проекта отслужи отец Ангел Кочев.
Може да бъде изображение с 7 души
Може да бъде изображение с 4 души и костюм
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, флейта и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души
Може да бъде изображение с 4 души и дърво
Може да бъде изображение с 3 души
Може да бъде изображение с 2 души и сватба
Може да бъде изображение с 4 души, багета, сватба и текстово съобщение
Може да бъде изображение с текстово съобщение

Свързани новини

Община Благоевград пред разпад! Уволниха зам.-кмета по строителството  Евгени Терзиев

vesito

Спират водата в село Юруково

vesito

След повече от 20 години: Кюстендил ще има мъжки баскетболен отбор

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.