Баня отпразнува своя празник с нова песен, посветена на селото

С инициативата „Я кажи ми, облаче ле бяло!“ и с нова песен, посветена на селото, Баня отпразнува своя празник – трогващо и стоплящо сърцата. По традиция – всяка година първата събота от юли, банялии се събират да се видят и да се повеселят заедно. Тази година, организаторите включиха, макар и виртуално, банялиите от цял свят с изключителната инициатива „Я кажи ми, облаче ле бяло!“. За първа година, банялии извън пределите на родината, бяха предизвикани да запишат кратко видеопослание, в което да изкажат обичта към родното си село и да разкажат, макар и отдалеч, какво значи село Баня за тях. По трогателен начин, с изпълнението на песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“, организаторите представиха видеата, изпратени от цял свят и стоплиха сърцата на всички присъстващи.
По повод празника на Баня, бе осъществена и друга инициатива – „Кмет за един ден“, където деца от селото имаха възможността да седнат на кметския стол и да разкажат за своите впечатления. В празничната програма участие взеха и самодейните състави към НЧ ,,Просвета – 1908″ с. Баня, които пяха и танцуваха и свириха от все сърце за празника на своето село. За първи път зазвуча и новата песен, посветена на Баня – „Спомен за Баня“, в изпълнение на Яна Добрева – Топузова, текстът на песента е на Елена Наумова, музиката и аранжиментът – на Красимир Драгунин. Рециталът по време на песента бе изпълнен от Даниела Бергова. А всеки зрител имаше честта да се наслади на невероятната хореография, направена от Мартин Влахов. Празникът продължи с концерт на Боряна Карпузова и оркестър , които веселиха жителите и гостите на Баня до полунощ.
Може да бъде изображение с 13 души, кларинет и цигулка
Може да бъде изображение с един или повече хора, тълпа и Бранденбургската порта
Може да бъде изображение с 9 души
Може да бъде изображение с 7 души, флейта и кларинет
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 5 души, огън и тълпа
Може да бъде изображение с 5 души и огън

Свързани новини

С празнична програма и с Дядо Коледа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кресна

vesito

Благоевград бе единствената българска община, представена на форума „Кариера и живот – Защо в България“, който се състоя в Берлин

vesito

Затварят за движение улица в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.