Започна XIV-ият национален фолклорен фестивал „РИЛА НИ ГЛЕДА“ в Дупница

Днес, в Парк „Рила“, с общите усилилия на Дилиана Диканска и Община Дупница, започна XIV-ият национален фолклорен фестивал „РИЛА НИ ГЛЕДА“. Фестивала откри господин Бойко Христов, зам.- кмет на Община Дупница. Той поздрави участниците и гостите на събитието, благодари на г-жа Дилиана Диканска за активната работа по организацията на фестивала и прочете поздравителен адрес от г-н Първан Дангов – кмет на Община Дупница:
„Уважаема госпожо Диканска, поздравявам Ви по повод откриването на 14-ото издание на националния фолклорен фестивал „Рила ни гледа“, превърнал се за пореден път в празник за град Дупница. Приемете моята благодарност за вашия упорит дългогодишен труд, с които доказвате, че фолклорът е този който обединява и сплотява. Продължавайте да възпитавате в идните поколения любов към народните танци, изкуството и живота и да предавате на всички нас българщина и родолюбие. Пожелавам Ви здраве, нестихващо вдъхновение, окриляващо признание и много лично щастие.“ Фестивалът „Рила ни гледа“ има състезателен характер, а значимостта му и големите награди, които ще бъдат връчени на победителите, определят и висотата на компетентното жури с председател проф. доктор Антон Андонов и членове – гл. ас. д-р Благовеста Калчева, г-н Мариян Василев, д-р Димитър Христов и народната певица Гуна Иванова. Гост изпълнители са Фолклорен ансамбъл „КИТКА“ – Истибаня от Република Северна Македония, с председател Стойко Митковски, а след конкурсната програма, заедно с нейните внучки – Ива и Велислава Костадинови, рецитал ще изнесе българската народна певица, изпълнителка на песни от Македонската фолклорна област – Гуна Иванова.
Може да бъде изображение с 12 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 12 души, дирндъл и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, телевизия и текстово съобщение

Свързани новини

Лекар на първа линия! Д-р Елина Смилкова – човек с голямо сърце, неуморно лекува болните от коронавирус и се бори за живота им

vesito

Пазете се – убиец! Шофьор на ТИР кара с 90 км/час в Кресна

vesito

В Разлог се организира демонстрация на програмиране и управляване на роботи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.