Работна среща между инженерните екипи на Общината и ВиК Благоевград

1. Процедираме проект за свързване на група населени места с градския водопровод, така че да осигурим нормално водоснабдяване до следващото лято. Проектната разработка е на ВиК Благоевград. Планират се два етапа:
-Етап 1: Трайно решение на проблема с водоснабдяването на селата Зелен дол и Долно Българчево.
-Етап 2: Нормално водоснабдяване на селата Бучино, Селище и Горно Българчево.
Обсъждахме необходимите изменения на Общия устройствен план за предвиждане за помпена станция в Зелен дол, както и процедиране на Подробен устройствен план за новото водопроводно трасе. Процедурите са тежки и сложни, но се съгласихме заедно да положим усилия за бързото им придвижване. Ако няма непредвидени препятствия, следващата година проектите трябва да са изпълнени.
2. Обсъдихме и текущите ремонти на ВиК мрежата в града и възстановяването на асфалтовите настилки след това. На 01 юли ВиК Благоевград започва подмяна на канал по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ – от кръговото кръстовище при Строителния техникум до моста под пазара. Изпълнител е „БМ ГРУП“. Община Благоевград проучва възможността след ремонта да се обнови асфалтовата настилка на цялата улица, тъй като тя е силно компрометирана от пропадания, които вероятно ще се задълбочат след разкопаването за подмяна на канала.Това лято ще се обнови и водопровода на ул. „Христо Татарчев“ (от Градската градина до Лирата), на ул. „Братя Миладинови“ (в частта под Градската градина) и на ул. „Мара Бунева“, като улиците ще бъдат преасфалтирани. Проектите са включени в инвестиционната програма на ВиК Благоевград.
Може да бъде изображение с 6 души и хора, които учат
Може да бъде изображение с план на етажа
Може да бъде изображение с 3 души, хора, които учат и текстово съобщение

Свързани новини

На Благовещение ще се проведе традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград“

vesito

Благоевград ще отбележи Деня на Европа и Деня в памет на жертвите от Втората световна война

vesito

/Видео/ Инж. Румен Томов: С инвеститорите говорим на един език

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.