Кметът на Дупница откри традиционния фолклорен фестивал „Мир на Балканите“

Кметът на Дупница откри 24 – тия Югозападен международен фолклорен фестивал „МИР НА БАЛКАНИТЕ“
„Уважаеми отец Георги Паликарски – архиерейски наместник на Дупнишка околия, уважаеми отци Петър и Васил, уважаеми гости от Северна Македония, уважаеми гости от Косово, от Грузия, от Полша, уважаеми гости от Гърция, уважаеми съграждани, дами и господа, радвам се ,че за пореден път Дупница е домакин на традиционния фестивал „Мир на Балканите“, който тази година има своята разлика. За първи път , със съседната Община – Благоевград , ние организираме съвместно този фестивал. Даже има групи,които са поканени от Община Благоевград. Какво е неговото измерение в годните, особено в днешно време, когато само на 300 – 400 км на изток от България бушува война, особено , когато за Балканите се говори за барутен погреб , който всеки момент, не дай Боже, може да избухне. Ние показваме, че когато създаваме културни традиции, когато между нашите балкански народи има мир и разбирателство, на първо място в областта на културата, можем да живеем в мир и сговор и да имаме своето благополучие за нашите народи.
Ето защо, обявявам 23 -те поредни дни на културата , начело с фолклорния фестивал „Мир на Балканите“ за открит.“ каза г – н Дангов.
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 3 души, тълпа и текстово съобщение

Свързани новини

Цветя за Димитър Благоев

vesito

„Орница Фест“ в гр. Гоце Делчев

vesito

Дракони и гиганти „превземат“ парк Бачиново в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.