Настъпва пожароопасния сезон в община Гоце Делчев

На основание чл.4, ал. 2 от наредба №8121з-968 от 10.12.2014г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи, чл. 3, ал. 3, т.1, т. 3 и т. 24 от Устройствения правилник на Областните дирекции „Земеделие“ и във връзка с Заповед № РД-04-148/16.05.2024 г., на Директора на Областна дирекция „Земеделие“ Благоевград.
Н А Р Е Ж Д А М:
1. Определям пожароопасен сезон на територията на община Гоце Делчев, считано от 01.06.2024 год. до 31.10.2024 год.
2. Да се спазват стриктно изискванията на Наредба номер 8121з-968 от 10.12.2014г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи, които са задължителни за всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях.
3. Да се предприемат необходимите мерки за недопускане възникването на пожари и нанасянето на щети на земеделската продукция, селскостопанския инвентар и горските територии.
4. Всички кметове и кметски наместници, собственици и ползватели на земеделски земи са длъжни да оказват съдействие на органите за пожарна безопасност и защита на населението(ПБЗН) при осъществяването на контрола по опазване на житните култури, зърното и фуражите от пожари.
5. Всяко лице забелязало пожар, е длъжно незабавно да предприеме действия за уведомяване на центровете за приемане на спешни повиквания към единния европейски номер 112.

Свързани новини

Гергана Муртова сяда временно на стола на Андон Тодоров

vesito

Заведенията в Благоевград останаха затворени, ресторантьори питат: Как ще работим при условието за отстояние между масите и по 4 души максимум на маса?

vesito

Кампания за безплатни прегледи на деца до 10 години в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.