Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово като част от KFOR

С тържествена церемония на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград военнослужещи, представители на институции и граждани изпратиха над 100 войници от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград за участие в мисия на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).
Ритуалът започна с химна на Р България и продължи с поздрав от началника на отбраната адм. Емил Ефтимов, който пожела на военнослужещите да изпълнят достойно дълга си към Родината, давайки своя принос за сигурността на Балканите, Европа и света. На церемонията присъства и кметът Методи Байкушев, който подчерта важността на мисията на българските военни.
„Скъпи военнослужещи, днес Вие отивате на мисия в една от горещите точки на Западните Балкани, далеч от Вашите семейства. Нямам съмнения, че сте високо подготвени и ще изпълните своя дълг в опазването на мира, защото това е от огромно геополитическо значение, не само за България, а и за целия свят. Във време на противопоставяне въпросът за сигурността на Косово е ключов. Пазете демокрацията в тази млада държава. Желая Ви успех и да се върнете живи и здрави при семейства си“, каза кметът Методи Байкушев, който подари икона на свети Георги Победоносец на командира на мисията майор Красимир Дамянов.
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 11 души
Може да бъде изображение с 7 души, военна униформа и текстово съобщение

Свързани новини

Министър Вълчев: Вървим към диференцирано отучване, където е необходимо

vesito

Огромен интерес към „STRONGMEN“ в събота в Разлог

vesito

Обрат с отнемането на коли от шофьорите им!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.