Д-р Д. Димитров: Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годишното дете

По предварителна информация детето е докарано в МБАЛ – Благоевград вече починало. Това каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров, информира Фокус.
„По данни от дежурния екип, който е поел детето, то е било в клинична смърт, тоест то не е имало нито сърдечна, нито дихателната дейност. Извикан е наш реанимационен екип, който също е предприел дейности по евентуално съживяване на детето в продължение на повече от 40 минути“, каза още д-р Димитров. Той уточни, че е разпоредил вътрешна комисия, която да разследва случая.  Стана ясно още, че аутопсия ще даде отговор на въпроса каква е точната причина, довела до смъртта на детето. Според първоначалните данни то е било с разстройство и повръщане. Детето е от ромски произход.  Транспортирано е от Рила до Благоевград с линейка. В Благоевград установяват смъртта му. Спорният момент е дали в Рила вече е починало. Вероятно е издъхнало в съня си още в дома си през нощта. По делото е образувано досъдебно производство, материалите по което ще бъдат препратени днес по компетентност в Районна прокуратура – Кюстендил, каза Районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Свързани новини

На 29 март ще бъдат тествани сирените на територията на община Благоевград

vesito

Община Сандански подписа анекс към Общинския колективен договор за подобряване на условията на работа в сфера „Образование“!

vesito

Сандански посреща чудотворната икона на Света Богородица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.