Спортен фестивал се проведе в Дупница

По инициатива на Постоянната комисия по спорт към ОбС Дупница и с активното съдействие на Община Дупница, в града се проведе първият демонстрационен фестивал на спортовете. В него участваха 12 официално регистрирани спортни клуба от Дупница, плюс момчетата от нерегистрирания и малко известен спорт Street Workout (свободно спортуване извън зала).
Фестивалът беше открит с пищна церемония и издигане на националния флаг от Европейската шампионка и „Спортист на Дупница“ 2023 Алисия Сусанина.
Гост на събитието беше кметът на града г-н Първан Дангов, който благодари на организаторите и поздрави участниците, като им пожела още повече успехи, силна воля и любов към спорта.
Уникалният празник стана възможен благодарение на усилията на общинските съветници г-н Иво Ников и доайена на спорта в Дупница г-н Асен Илиев . „Искам да покажем пред обществеността и младите хора на гр. Дупница, какви спортове се развиват в града ни. Целта ни е да привлечем още повече желаещи да се занимават със спорт, защото спортът възпитава добродетели, учи на дисциплина, укрепва здравето и волята на спортуващите.“ каза господин Илиев.
На събитието присъстваха зам.-кметовете г-жа Валентина Караганова и г-н Бойко Христов, бивши треньори и спортни деятели от Дупница.
Може да бъде изображение с 13 души и хора, играещи баскетбол
Може да бъде изображение с 14 души и хора, които практикуват бойни изкуства
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души, хора, които практикуват йога и хора, които практикуват бойни изкуства
Може да бъде изображение с 5 души и тълпа
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 5 души, танцуващи хора, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с един или повече хора, трамплин, басейн и текстово съобщение

Свързани новини

Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи

vesito

Огромни камъни се свлякоха на път Е79 пред автомобил (СНИМКИ)

vesito

“Имало едно време и пак ще я има България”– спектакъл по повод Националния празник в Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.