Монтират нов магнитно-резонансен томограф в МБАЛ „Югозападна болница“ в Петрич

Започна процесът по монтиране на новия магнитно-резонансен томограф в МБАЛ „Югозападна болница“ на адреса в Петрич. Съвременният медицински апарат пристигна в Петрич със специализирана техника.За да стигне до преустроената за целта зала в болницата, бяха извършени редица съпътстващи действия.
Магнитно-резонансният томограф /МРТ/ е висш клас апарат за диагностициране на цялото тяло при много кратко време на изследване. Апаратът предоставя превъзходно качество на образите и е с висока разделителна способност – дава резултати, които не могат да бъдат получени с компютърен томограф.
С апарата може да се изследва всяка една област на човешкото тяло, благодарение на съвременен софтуер. За работа с магнитно-резонансния томограф медиците са преминали и обучение.
Предстои закупуването и на друга апаратура, необходима за работата на болницата.
Още в средата на месец декември кметът Димитър Бръчков изпрати писмо до управителя д-р Тонев, за да стане ясно какво е заложено за 2024 година като инвестиция със средства на болницата да бъде направено на адресът в Петрич.
Отговорът дава яснота какво допълнително да се предвиди като ресурс и за какво при разработването на общинския бюджет. Отчитат се задължително, каквато е и практиката досега, предложенията на лекарите, които имат най-точната информация.
Модернизирането на болницата в Петрич като материална база и медицинска апаратура ще продължи да бъде приоритет за общинското ръководство.
Това безспорно се доказва и с направените през последните години обновления и закупена апаратура.
Може да бъде изображение с 1 човек и нагревател за вода

Свързани новини

Оправдана тържественост за откриването на завършения първи етап по проекта за античен град Хераклея Синтика край Петрич

vesito

Нова спортна площадка по мини футбол за две училища в Сандански

vesito

Безстопанствени животни блокират АМ „Струма“ с часове, жители недоволстват

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.