В неделя ни очаква дъжд, а в понеделник – сняг

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна. През нощта валежите в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни райони и на места там ще има гръмотевици. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През деня на много места ще превали дъжд, в отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната – временно силен южен вятър, който след обяд ще отслабва. Минималните температури ще са от 1°-3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – около 3°, а максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. С него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Над планините облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от сняг, под 1800 м – от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м  ще е около 7°, на 2000 m – около 1°.

В началото на новата седмица, с ориентиране на вятъра в Западна България от северозапад, в Източна – от север-североизток, бързо ще нахлуе студен въздух и температурите значително ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Във вторник валежите ще са предимно от сняг, но ще са на по-малко места и ще са предимно слаби. Все още ще е ветровито, вятърът в повечето райони ще е североизточен. Ще бъде студено, температурите ще са с малък или обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.

Свързани новини

Катастрофа между два камиона край Юндола, има пострадал

vesito

Петима души са загинали при катастрофи през последното денонощие в страната, ранените са 40, съобщават от МВР

vesito

Видите ли този мейл, трийте го! Банката никога не иска пароли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.