Времето днес, прогноза за четвъртък, 7 септември

Днес ще преобладава слънчево време, предаде БТА. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, главно над Южна България, и на отделни места ще превали дъжд, предимно слаб. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб източен, в югоизточната част на страната – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – 25°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има главно над южното крайбрежие, но само на отделни места в следобедните часове ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Свързани новини

Поздравителен адрес по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам

vesito

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов участва във форум „Бранд България 2024

vesito

Хубавата новина! Събраха парите за лечението на 21-годишната Дими от Хисаря

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.