Разликата между хоспис и дом за възрастни хора

Хоспис и дом за възрастни често се бъркат, но е добре да знаем че това са различни заведения. Понякога се налага да потърсим услугите на хоспис в София за наши близки.

Какво означава ХОСПИС и какво ДОМ ЗА ВЪЗТАСТНИ? Има ли разлика или няма? Дали да изберем ли по-евтиното? Разбира се, че има разлика. Хосписите са е лечебни заведения, а домовете за възрастни социални заведения. Първият се лицензира и контролира от Министерство на здравеопазването, а втория от Социалното министерство.

Хосписното отделение е лечебно заведение.

Там задължително работи екип от лекар, сестра, санитар и рехабилитатор . Възможно е към екипа да се присъединят социален работник, лекар специалист и духовно лице. Оказват грижи и за тежко болни хора , нуждаещи се от медицински манипулации. Хоспис и дом за възрастни имат и голяма залика в цената В цената на хосписа е включена и се извършва задължително рехабилитация на пациентите, което е от особено значение за нинсултно болните пациент. Тези услуги влизат в цената на хосписн.ите грижи и не се заплащат допълнително, докато в домовете за възрастни допълнителна услуга.

Свързани новини

При какви състояния се препоръчва климатолечението?

vesito

За какво да внимаваме при избора на онлайн казино игри?

vesito

Защо да изберем частно училище?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.