ВиК – Благоевград съветва своите потребители да зазимят водомерите си

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.
Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.
Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Свързани новини

Ирина Паскалева и Стоян Петков – гост-изпълнители в последната фестивална вечер на „Пирин Фолк“- Сандански 2023

vesito

Общински съвет Банско даде зелена светлина за изграждането на ново мултифункционално спортно игрище

vesito

Правителството отпусна 300 000 лева на община Благоевград за ремонт на храм „Въведение Богородично“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.