80 души от Добринище се тестваха за коронавирус, трима са с антитела

В събота акредитирана частна лаборатория извърши тестуване за Covid-19 по желание на жители от Община Банско в гр. Добринище. Тестът отчита IgM и IgG антитела. Инициативата бе на депутата от ГЕРБ Александър Мацурев, който заедно с кмета Петър Галчев поеха 20% от цената на тестването, или по 6 лв. на човек.

Бяха изследвани общо 80 човека: от гр. Банско – 28 човека, от гр. Добринище – 47 човека, от с. Филипово – 2 човека, от с. Места – 1 човек, от с. Баня – 1 човек (работещ в гр. Банско), от с. Огняново – 1 човек (работещ в гр. Банско).

При трима от тях бяха открити IgG антитела на вируса, за което са уведомени техните лични лекари и РЗИ- Благоевград, съобщи народният представител Александър Мацурев, цитиран от „24 часа“.

„Благодаря на жителите на града, които проявиха дисциплинираност и отговорност, докато протичаше изследването. Благодаря и на екипа на лабораторията, които веднага откликнаха на нашия призив да проведат този скринингов тест в гр. Добринище“

Свързани новини

Двама нови зам.-кметове в Благоевград

vesito

10 фирми се конкурират на търга за “L Opera” в Благоевград, вижте коя даде най-високата оферта…

vyara

ГЕРБ-Благоевград проведе областно събрание, гости бяха Росен Желязков и подкрепеният от партията независим кандидат за кмет Андон Тодоров

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.