7 брутални истини за мъжете

Всеки от нас има свое виждане за това как трябва да изглежда една идеална връзка. Но дамите са по-склонни към идеализиране на партньора и представите за отношенията им с него. Оказва се, че голяма част от жените не знаят някои много важни неща за мъжете, пише iwoman.bg.

1. На мъжете също им се налага да се справят с отхвърлянето

Голяма част от дамите смятат, че в една връзка жената винаги е тази, която попада в ролята на жертва. Но мъжете също страдат и им се налага да се примирят с факта, че са били отхвърлени. Освен това, те много по-често трябва да търпят откази, тъй като обикновено инициативата за създаване на връзка идва от тяхна страна.

2. Те са под натиска на стереотипите, които ги принуждават да се държат по определен начин с жените

Мъжете винаги трябва да поддържат високи стандарти в поведението си. Непрекъснато им се казва, че трябва да се държат като джентълмени. Да, така трябва да бъде. Но понякога това може да се окаже наистина трудно и би било несправедливо от ваша страна да пренебрегвате този факт.

3. Не им е лесно да поканят една жена на среща

Разбира се, една жена винаги чака мъжът да я покани на среща. Това обаче не означава, че един мъж кани всяка жена на среща. Ако веднъж бъде отхвърлен, той ще загуби увереността си и ще реши, че не е необходимо да бъде постоянен в бъдеще.

4. Мъжете също проявяват слабост

Прието е, че мъжете не трябва да проявяват слабост. Неслучайно ги наричат ​​представители на силния пол. И това е вярно, но във физически смисъл – поради биологични и анатомични фактори. Но на емоционално ниво това съвсем не е така. Социалните стереотипи принуждават мъжете да потискат чувствата си и да показват, че всичко е наред дори когато не е така. И това може да навреди много на психичното им здраве.

5. На тях им е по-трудно да общуват с другите, отколкото предполагате

Жените просто са по-съпричастни. Тъй като мъжете не са насърчавани от обществото да изразяват емоциите си, за тях е много по-трудно да разберат чувствата на другите. Поради тази причина невинаги им е лесно да общуват с други хора.

6. Те не знаят какво искат жените

Повечето жени не разбират мъжете (в противен случай не бихте чели тази статия). Но честно казано, мъжете също нямат представа какво искат жените. Те са толкова изгубени в догадки в това отношение, колкото и вие. Естествено, би било несправедливо да очаквате нещо различно от тях.

7. Не всеки мъж умее да бъде лидер във връзките си

От мъжете се изисква постоянно да бъдат водещи в отношенията си с другите. Но не всички представители на противоположния пол са способни да бъдат лидери.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Хороскоп за 21 януари 2020. Овен – практични сте, Скорпион – напрегнат ден

vesito

Обявиха най-красивата кралска особа на всички времена

Regiona

Наско Колев дава акъл: Не се самолекувайте с антибиотици, това не са на баба ви чайчетата

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.