64- годишен благоевградчанин се напи като казак, метна се на колата и…

64- годишен благоевградчанин подкара колата си пиян из централните улици в града. Ангел Градански е спрян от полицейски патрул за проверка днес към 15 часа. Униформените се усъмнили,че е употребил алкохол и го задължали.

Полицаите го закарали за задължителни тестове за алкохол в СПО- Благоевград.

Според закона, съдържание на алкохол в кръвта от 0,5 промила до 1,2 промила се смята за административно нарушение и се наказва с глоба от 500 до 1000 лева, отнемане на книжката от 6 месеца до 1 година. Но, съдържанието на алкохол над 1,2 промила е престъпление по Наказателния кодекс и се наказва със затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

При повторно нарушение глобите се удвояват, книжката се отнема от 1 до 3 години. Който вече веднъж е залавян с над 1,2 промила и го заловят втори път с над 0,5 промила го заплашват до 5 години затвор.

Не е лошо да се знае, ей така за обща култура, че една малка водка или ракийка, е точно на границата 0,5 промила концентрация на алкохол в кръвта…

Свързани новини

/Видео/ Румен Томов беглец! Скри се от отговори на неудобни въпроси

vesito

/Видео/ Кресненските ханчета заработиха, клиенти няма

vesito

Водчака на „Фолксваген Голф“ се заби в ограда, пътничка с рана на главата и разбит нос

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.