5 причини, заради които все повече хора избират работа на свободна практика

Със сигурност да напуснете работа, да пътувате по света ще ви звучи невероятно. Така е за много хора в наши дни. Жаждата за странствания не е основната причина фрийлансъри от целия свят да стават все повече на брой от обикновените служители. Това е и очакваната тенденция в следващото десетилетие.

Много лесно можем да си представим поредицата от причини, които биха накарали все повече хората да предпочитат да работят отдалечено. Сред тях са по-малко време за придвижване, по-гъвкаво работно време, способност да си си сам шеф на себе си и т.н.

Защо все повече хора избират работа на свободна практика

Истинската движеща сила на тази нарастваща тенденция е в това, че компаниите търсят да наемат ИТ (информационните технологии) специалисти. Това са хора с професии на уеб дизайнери, програмисти, тестери, системни администратори, специалисти по машинно обучение, анализатори на големи данни и много други.

Работа от вкъщи е по-лесна от всякога

Преди да се потопите в някои от тези тънкости, важно е да отбележите, че „фрийланс“ и „работа от разстояние“ не са непременно едно и също нещо. Има милиони хора, които са сключили договор за работа на свободна практика и са ходили всеки ден в офиса, както и има много служители на пълен работен ден, които работят от вкъщи. В тази статия ще обсъдим „5-те причини, поради които все повече хора избират работа на свободна практика“:

# 1: Правене на бизнес по различни начини

Старият бизнес модел на лични срещи и подписи постепенно става все по-малко популярен. Това се дължи на факта, че влиянието на технологиите, над комуникацията нараства експозиционно. Днес бизнесът може да се управлява толкова лесно от всяка точка на света, колкото и от домашния офис.

Днес географските бариери, оказват огромно въздействие, върху компаниите. В резултат на това позициите на свободна практика изпреварват общия ръст на работната сила. Това не само увеличава експоненциално потенциалния обхват на клиентите, но и означава, че работните места вече не са ограничени до определено поле. Компаниите, които обмислят възможността за наемане на отдалечени служители, откриват много по-голям набор от достойни кандидати.

Все повече хора избират работа на свободна практика – лесното обяснение

Не е изненадващо, че броят на фрийлансърите продължава да расте. Това става заедно с броя на технологичните компании. Последните, дори представляват една четвърт от капитализацията в САЩ. Така компаниите стават все по-разбираеми от технологична гледна точка, благодарение на нарастващата работна сила, която всъщност се е увеличила в Интернет.

В допълнение към по-удобния начин за предаване на информация по електронни комуникационни канали, поколението, родено през 2000 г., има и манталитета – „тук и сега“. Това са хора, на които никога не се е налагало да чакат развлечения или информация. Ето, защо в този начин на мислене „винаги и онлайн“ се отнася и за тяхната кариера.

# 2: Всеки спестява парите си

Вие плащате вашия бизнес да процъфтява. Работата с фрийлансъри означава, че компаниите просто плащат за времето, прекарано в конкретен проект.

Няма работа – Без плащане

Компанията, която ви наема, няма да харчи пари за разходи в търсене на служители. Последното може значително да намали крайния резултат.

В допълнение към очевидните предимства на договорните фрийлансъри, все повече компании избират виртуални работни пространства. Това може напълно да елиминира или да намали някои от най-големите разходни елементи: наем и комунални услуги. И колкото и нелепо да звучи в момента, това се превръща в големи ползи, както за самата компанията, така и за околната среда. Това намалява разхода на гориво при пътуване до работа.

Работодателите не са единствените, които могат да се възползват. Ползите за тях са, както финансово, чрез създаване на отдалечени работни места, така и чрез наемане на хора за работа на свободна практика. Графиците и местата за работа на свободна практика могат да осигурят огромни икономии на разходи. Тук, изцяло липсват пътни разходи, скъпи вечери за кафета, няма я и нужда да плащате за чакане, за транспорт и др. В зависимост от местоположението и личните навици, работата от вкъщи може бързо да спести значителна сума пари, както на практикуващият я, така и на наемащата го компания.

# 3: Фрийланс – настройва баланса между работа и живот

Все повече хора преминават към работа на свободна практика. Това им дава контрол над времето и енергията, което пряко влияе, върху качеството им на живот и емоционалното благосъстояние.

Още интересни проекти

Когато човек работи като независим служител, това му позволява да се съсредоточи, върху тези клиенти или работа, която го интересува най-много. Така давайки име на своя бизнес на свободна практика вие ясно регламентирате и се подписвате, какво могат да очакват от вас, вашите клиенти.

Повече време за близките

Дали сте се спрели на афилиейт маркетинг или друга свободна практика, нарастващата възможност за отдалечена работа и работа по свободен график, ви дава повече права като родителите. Към последното се отнасят време да общувате с децата си, възможно най-пълно; време, което би било невъзможно да е ваше при работа на пълен работен ден в офис.

Повече грижи за вас самите

Заплатите, които все още са огромна движеща сила за служителите, вече не са основен фактор за професионално вземане на решения. Служителите искат да се чувстват оценени, а техните идеи реализирани. С работа на свободна практика, хората имат повече свобода и цели. Това са повечето аспекти, които най-често са свързани с отдалечената или договорната работа.

Подобряване на емоционалното състояние

Ако всички горепосочени причини се приемат, лесно може да се разбере, защо фрийлансърите често се чувстват истински щастливи. Липсата на офис политика, неефективни срещи и неопитна среда, водят до едни 80% по-ниски нива на стрес и по-висок морал.

Бизнес ползи от работата на свободна практика

Все повече работодателите могат да подкрепят факта, че фрийланс прави хората по-удовлетворени. Когато служителите са доволни, те са по-ефективни и ефикасни. Невероятните 91% от ИТ служителите споделят, че тяхната производителност се е увеличила. Нещо повече, различни проучвания, сочат, че служителите, които работят от вкъщи значително могат да намалят текучеството на персонал. Последното осигурява още повече финансов стимул за компаниите да наемат служители на свободна практика.

# 4: Наличие на огромен брой ресурси

Днес изкарването на хляб на свободна практика е по-лесно от всякога. Множеството уебсайтове и приложения направиха невероятно лесно намирането на проекти, поддържането на връзка, афилиейт маркетинг, управлението на работни случаи. Честно казано, не е изненадващо, че миналата година на свободна практика вложиха 1,4 трилиона долара в американската икономика.

Има много сайтове за търсене на работа на свободна практика. Някои от по-известните опции включват:

predpriemach.com

Upwork

guru.com

Fiverr

Freelancer.com

freelance.bg

Намирането на работа е само първата стъпка. Разработени са огромен брой приложения специално за преодоляване на специфични пречки, свързани с отдалечената работа, увеличаване на производителността, управление на времето и бюджетите, подобряване на комуникацията, сътрудничеството на екипа и др. Извън онлайн пространството има и огромен брой работни пространства, които предлагат услуги на фрийлансъри.

# 5: Дългосрочни предимства в работата на свободна практика

Без да търсим логика, няма по-добро чувство от това да на успешния фрийлансър. Работата му е резултат от упорит труд и добра организация. Докато в голяма корпорация е трудно да се знае, колко точно е приносът на даден човека, то при работата фрийланс, вие сте си шеф.

Freelancing също предоставя огромна възможност да подобрите уменията си и да разширите клиентската си база. Това, определено ще ви изведе на съвсем ново ниво. Това е особено важно, когато повече от половината от професионалистите не са сигурни, че тяхната позиция ще съществува след 20 години. Наред с казаното до тук, добре е да е ясно и, че над 60% от фрийлансърите се специализират в две или три различни области. Ето, защо е важно не само да дадете лице, но и име на своя бизнес на свободна практика, а също и да изброите дейностите и услугите, които предлагате.

За хората, които работят от вкъщи, невинаги е възможно да делегират работата си или да попитат някой в ​​случай на затруднение. Разбира се, това може да се окаже по-стресиращо, но е и много по-лесен начин да научите нови неща. Щом това стане, ще може да да продължите да следвате това, което изглежда най-вълнуващо и възнаграждаващо за вас и вашата работа!

Готови ли сте за промяна?

Ето и аргументът за фрийланс:

Все повече хора преминават в тази форма на работа, защото бизнесът и технологичната среда го правят по-лесно от всякога. Има изписани, огромен брой статии, които говорят за това, дали е възможно „да имате всичко накуп“, а фрийлансът определено е стъпка в тази посока.

Успех на всички, които тепърва започват това начинание и попътен вятър!

=================================

Свързани новини

Рецепта на деня: Пържени филийки по италиански

Regiona

Дева бъдете внимателни към информацията, която ще получите, Стрелец днес трябва да сте готови за битка, ще имате спор с колеги в работата

bilyana

Дневен хороскоп за 17 ноември 2020г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.