4500 абонати на ВиК – Благоевград заявиха своята електронна фактура

4500 са абонатите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, които към този момент са се включили в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура днес!“ и са декларирали желание за отказ от хартиен счетоводен документ.

Справка показва, че само за няколко месеца (м. март – м. юни) към електронно фактуриране са преминали над 500 потребители на ВиК услуги, предоставяни на обособената територия на дружеството.

За да се възползват от предоставената възможност, клиентите на ВиК следва да попълнят заявление за отказ от хартиена фактура.
Формулярът е поместен на страницата на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград http://vikblg.com/, в секция „Услуги“, подсекция „Продажби и инкасо“.

Заявление може да бъде получено и на касите на ВиК – Благоевград, както и чрез инкасаторите за съответните райони.
Чрез системата Efaktura.bg абонатите получават възможност за абсолютно безплатно получаване на електронния документ, съдържащ цялата необходима информация за предоставените ВиК услуги и суми по издадени фактури.
Сред основните предимства на електронната фактура е, че потребителите получават сметките си навременно, независимо къде се намират в дадения момент.
Освен това електронната фактура пристига директно при заявителя, което от своя страна елиминира възможността информацията да попадне в чужди ръце.
Не на последно място, отказът от хартиения документ, респективно използването му в електронен вариант, допринася за опазването на околната среда, като щади ресурси като вода, дървесина, енергия и др.
За получаване на електронна фактура е необходимо да бъде предоставен валиден е-mail, чрез който ще се осъществява достъпа до индивидуалния потребителски достъп в системата Еfaktura.bg.

Свързани новини

Д-р Калоянов: Няма нови заразени с коронавирус в община Благоевград

vesito

Студент от Благоевград на съд за нарушаване на карантината, излязъл на разходка с баща си на ул. „Даме Груев“

vesito

/Видео/ Цветозар Балабанов алармира за произвол при доставянето на плодове и мляко в детските градини в Благоевград

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.