400 човека от Благоевград и Рила получиха брашно, олио, бебешки пелени

400 души от общините Благоевград и Рила получиха хранителни продукти и бебешки пелени от Сдружение „Доброта“ в рамките на проект за справяне с последиците от Covid-19.

В рамките на проекта, който продължи един месец бяха раздадени хранителни продукти от първа необходимост – брашно, олио, варива, макаронени изделия, сладкарски изделия и др., а за семействата с деца – бебешки пелени и почистващи кърпи.

Кампанията в рамките на проекта бе насочена към хора и семейства, пострадали от обстановката, наложена от вируса Covid-19 и въведеното извънредно положение в Република България.

“Благодарение на „Фонд Обединени срещу Covid-19“ успяхме да продължим нашата доброволческа мисия, с която доставяме хранителни продукти и стоки от първа необходимост на хора в нужда.

Тежко е да видиш как хора биват поставяни под карантина или губят работата си в следствие на вируса. Финансовата помощ от Фонда успя да достигне до много семейства и да им помогне да преодолеят по-леко кризата”, заяви представителят на Сдружението Димитър Димитров.

Хранителните продукти и бебешките пелени бяха осигурени по проект към „ Фонд Обединени срещу Covid – 19”. Фондът е създаден от Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.Сдружение „Доброта“ напомня, че ще продължи с благотворителните си инициативи и през оставащите месеци от годината. Сн:архив

Свързани новини

Скандал на ул.“ Зеленка“: Окървавиха 16-г. младеж

vesito

Безплатен транспорт на Черешова задушница в Сандански

vesito

Отец Иван прави приют за деца и в кюстендилското село Коняво

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.