4-ма пациенти лекуват в Ковид отделението на онкоболницата “Св. Мина”

Двама пациенти на Ковид отделението в СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград вчера бяха изписани след едноседмична терапия. Преборилите коронаинфекцията са две жени с онкологични заболявания, които първоначално са се лекували в домашни условия, обясни управителят на болницата д-р Георги Георгиев.

„Двете жени бяха лекувани по стандартния протокол за коронаинфекция, съобразно клиничната картина и медицинските показатели. След изписването им ще бъдат под 14-дневна домашна карантина и ще продължат да приемат лекарства“, добави д-р Георгиев.

В Ковид отделението продължават да се лекуват други 4-ма пациенти. Припомняме, че секторът със 7 Ковид легла бе разкрит официално на 10 декември, след като сформираният медицински екип от 5-има лекари, 4 медицински сестри и 4 санитари сключи договор с РЗОК. Само за една седмица са постъпили за лечение 6-има пациенти, като Ковид отделението е с отделен вход и са предприети всички мерки, за да не се допусне сливане на потока с другите пациенти на онкоболницата.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Гражданска активност! 700 благоевградчани скочиха срещу застрояването в местността Заева поляна около Кръста!

vesito

Стопани писнаха! Масово  крадат млади коне в Пиринско

bilyana

/Видео/По предложение на Исмет Узунов ОбС не прие дарение от мюсюлманска общност „Ахмадии“, искали да се легализират на територията на община Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.