3-годишно дете лежи в болница след бой

3-годишно дете е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие – по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, заяви проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“.

400 души а преминали през „Пирогов“ за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение. 90 души са преминали през нощта на новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г. Така от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ обобщават данните за травмите в новогодишната нощ и пациентите през изминалата 2020 г.

10 души преминали през болницата с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника, разкри на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ и зам.-председател на БЛС.

В токсикологията, след употреба на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза още той.

„50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане“, съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“

Отминава една много тежка година, изпълнена с изпитание, Темата на година беше коронавируса, но думите на 2020 са „смелост“ и „солидарност“. Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха у дома, заяви проф. Габровски.

Източник: Монитор

Свързани новини

Зрелищната каскада! Кола излетя от мост, приземи се в река

vesito

Жена постави рекорд с 4 200 лева глоби за скоростни нарушения

vesito

Ужасно! Откриха труп на жена

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.