23 партии влязоха в депутатската битка за Благоевград

На заседание проведено вчера РИК 01 – Благоевград регистрира за участие в изборите 19 партии и коалиции. Общият брой регистрирани кандидатски листи в 1 МИР – Благоевградски е 23. Всички партии и коалиции, регистрирани от ЦИК за участие в изборите за 46-то Народно събрание, регистрираха листи в РИК Благоевград.

След направена проверка в национална база данни „НАСЕЛЕНИЕ“ на ГРАО общо за участие в изборите са регистрирани 229 кандидата.

РИК напомня на избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, че до 26.06.2021г. могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес в съответната община, в която са регистрирани.

Също така, до 26.06.2021г. избирателите с трайни увреждания могат да заяват желание за гласуване с подвижна избирателна кутия в съответната община, в която имат право да упражнят гласа си.

Информация за партиите, коалициите и техните кандидати, избирателите могат да намерят на сайта на РИК 01 на адрес https://rik01.cik.bg.

Свързани новини

65-годишен е починалият шофьор при катастрофата на Е-79

bilyana

Роми се къпят в обществената баня в Кюстендил въпреки забраната

desi

Задигнаха сребърни бижута от частен дом в Благоевград

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.