/Видео/ 20 съветници бойкотираха заседанието на ОбС и провалиха важни гласувания за Благоевград

20 общински съветници демонстративно напуснаха заседанието на ОбС днес и на практика не се стигна до решаването на важни точки за Благоевград. Това се случи след конфликт, провокиран от точката за детрониране на председателя Андон Тодоров и извади на показ задкулисни схеми и договорки.

Общинският съветник Калоян Ханджийски повторно внесе искане за предсрочно прекратяване на правомощията на ОбС председателя и настоя местният парламент да разгледат предложението му като извънредна точна на днешната сесия.

Председателят Андон Тодоров заяви, че няма нито фактическо нито правно основание за прекратяване на правомощията му.

Всички се клехме, да спазваме законите преди месеци. Днес се нарушават закони, както и миналия път. Вие, гласувахте в разрез с правилника. Нека всички да знаят истината, Вие преценете дали ще допуснете тази точка“, каза Тодоров.

С 20 гласа „за“, 8 „против“ и 9 „въздържали се“ не се прие точката да влезне в дневния ред. След решението възникна спор между председателя Андон Тодоров и Радослав Тасков около това с колко гласа точката се приема или отхвърля.

След спора по предложение на Тасков 20 съветници напуснаха залата. Така не се стигна до заложените точки в дневния ред, сред които отчет на председателя за дейността на ОбС за изминалото шестмесечие и предложение за упълномощаване на кмета да представлява общината на предстоящото на 7 юли извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК.

По искане на Общинска администрация като извънредна точка трябваше да се разглежда предложение, касаещо кандидатстване с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, настанени в социалните услуги. Така и до това решение не се стигна.

На практика Общинската сесия приключи заради липсата на кворум.

Чуйте изказването на председателя на ОбС Андон Тодоров:

Свързани новини

/Видео/ Кресненските ханчета заработиха, клиенти няма

vesito

/Видео/ С въпроси от упор: Острието на ГЕРБ Красимир Роячки „размаза“ Томов

vesito

„Исузу Тропер“ горя тази нощ в центъра на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.