2 500 безплатни маски за жителите на Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев ще раздадат Андрей Новаков, депутати и младежи от ГЕРБ

Общо 2 500 предпазни маски срещу разпространение на вируса COVID 19 ще раздадат евродепутатът и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков, заедно с народните представители  Даниела Савеклиев и Георги Динев и младежи от местните партийни организации.

Предпазните средства ще бъдат разпространени сред жителите на Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

Маските са изработени по инициатива на Андрей Новаков и ще бъдат раздадени напълно безплатно на всички желаещи до края на седмицата. Акцията започва в Благоевград в събота, 19 декември, в 10.00 часа. Андрей Новаков, Даниела Савеклиева и представители на МГЕРБ-Благоевград ще раздават предпазни средства в района на пазара в Благоевград. По-късно в същия ден инициативата ще се пренесе и в Петрич от 13.00 часа в района на пазара при ул. „Тома Митов”. Там ще се присъедини и народният представител от ГЕРБ Георги Динев заедно с младежи от съсловната организация.

Предстои да бъдат обявени дати за разпространение на безплатни защитни средства в Сандански и Гоце Делчев.

„Важно е да носим маска като начин за предпазване, но преди всичко като грижа и пример за правилно поведение към хората, които са важни за нас,“ коментира Андрей Новаков. Той добави, че първоначалният брой от 2 500 маски е за покриване на най-спешната нужда от предпазни средства за хората в областта.

Предвижда се в следващите седмици и месеци да бъдат произведени допълнителни бройки от предпазните средства, които да се дават безплатно в помощ на жителите на Благоевградска област.

Свързани новини

Времето: Студ, сняг и дъжд нахлуват в страната, жълт код за 7 области на страната

vesito

6 нови случая на COVID-19 у нас

desi

Гръцката полиция залови над 14 кг кокаин в български камион

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.