14 лекари от гоцеделчевската болница хвърлят оставки

14 лекари, сред които заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови отделения в общинската болница в Гоце Делчев, са депозирали предизвестия за напускане в знак на несъгласие с политиката , провеждана от управителя д-р Владислав Улевинов.

Местната власт стартира спешни срещи в болничното заведение, за да потуши напрежението, предава БНР.

Завеждащите отделенията по хирургия, ортопедия, гинекология, реанимация, детско и вътрешно отделение и техни колеги са депозирали предизвестия за напускане. Такова е подал и заместник-управителят на общинската болница в Гоце Делчев.

Медицински сестри също са подали сигнал в общината.

Обвиненията са за авторитарно управление от страна на д-р Улевинов, лишаване от допълнителни стимули на персонала, за сметка на няколко заплати, които гласувал за себе си, намаляване на изписваните лекарства и еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение.

На извънредно заседание общинският съвет е обсъдил ситуацията и е сформирал работна група начело с кмета Владимир Москов, която от утре влиза в болницата.

„Да проведем разговори с лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в болницата по отделения, за да изясним проблема. И да потърсим консенсусно решение“, каза той.

Кметът на Гоце Делчев призна, че е притеснен от ултимативната ситуация. Но не скри, че има и натрупване на проблеми и недоволство и сред пациентите.

„Имаме претенции и ние като община, че не се работи в пълен капацитет. Ние сме една от отдалечените болници в страната, 80-хилядно население се обслужва, ще има голям проблем“, каза Владимир Москов.

Докладът на работната група за решаване на проблема в болницата трябва да е готов идния четвъртък.

Свързани новини

Съдбата на Деян трогва хиляди в Благоевград! Детето страда от детска церебрална парализа, за лечението му са нужни 40 хил. долара

Regiona

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 24-28.02.2020 г.

vesito

Сензация! Общинска съветничка пусна сигнал за прекратяване на правомощията  на кмета на Благоевград за втори път. Този път не изпълнявал закона и решения на ОбС

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.