12 кукерски групи ще дефилират на 8 януари в Благоевград, жребий определи реда на представянето им

Фестивалът „Кукерски игри в Пиринско“, организиран от Община Благоевград, ще се проведе на 8 януари 2023 г. Датата бе определена по време на среща между кмета Илко Стоянов и представители на отделните групи, участници в маскарадната проява.

Дефилето ще стартира от ул. „Тодор Александров“ (при Съдебна палата), а крайната точка е пл. „Георги Измирлиев“, където в 10.30 ч. първата група ще презентира предварително подготвената си програма. Жребий определи и поредността на представяне на участниците в „Кукерски игри в Пиринско“. Тя е, както следва:

 

– Махала „Плажа“;

– С. Покровник;

– С. Изгрев;

– III квартал;

– Кв. „Грамада“ – I група;

– С. Падеш;

– Кв. „Грамада“ – I I група;

– С. Логодаж;

– С. Зелен дол;

– С. Лешко;

– Кв. „Струмско“;

– II Квартал.

Времето, в което всяка група има за представяне пред журито и публиката е 20 минути. Ще бъдат отличени победители в различни категории, а сред тях са „Най-колоритна младоженска двойка“, „Най-добър костюм“ , „Най-добра хореография“, „Най-добър обреден ритуал“, „Най-атрактивна маска“, „Опазване на местната култура“, „Придържане към българските традиции“ и др.

 

Свързани новини

Учителка от Благоевград, преподаваща физика и химия на български, английски и френски, грабна престижна национална награда

vesito

ПРОВЕДЕ СЕ ТРЕТО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

vesito

18 абитуриенти от Кресна дадоха старт на балната фиеста в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.