Шест проекта на кметства в Община Кюстендил са одобрени по Национална кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“

Шест проекта на кметства в Община Кюстендил са одобрени по Национална кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“- Проектите са за селата Скриняно, Слокощица, Пиперков чифлик, Долна Гращица, Жиленци и Ново село.
-Кметството в село Скриняно спечели проект “ Зона за детски игри, почивка и общуване с природата в село Скриняно“ на стойност 14 989, 80 лв.
-Кметството в село Слокощица спечели проект „Чист, зелен и възобновен парк в с.
Слокощица“ на стойност 14 992, 00 лв.
-Кметството в с. Пиперков чифлик спечели проект „ Изграждане на зона за отдих – мерата“ на стойност 14 965,90 лв.
-Кметството в с. Долна Гращица спечели проект „Изграждане на зона за отдих в с. Долна Гращица“ на стойност 14 157, 00 лв.
-Кметството в с. Жиленци спечели проект „Изграждане на кът за отдих за жителите и
гостите на с. Жиленци“ на стойност 14 995, 51 лв.
-Кметството в с. Ново село спечели проект „Благоустрояване на зелени площи и обособяване на зона за отдих“ на стойност 14 998,00 лв.
Предстои подписване на Договори за финансова помощ.
Допустими бенефициенти в Националната кампания бяха общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси.
Одобрен е и проект “Модернизация на материалната база в Дневен център за деца с увреждания „Вяра, Надежда, Любов“, гр. Кюстендил, с който Община Кюстендил кандидатства пред Фонд „Социална закрила“.
-По проекта предстои да се закупи оборудване и обзавеждане, което ще модернизира и осъвремени съществуващата материална база на Дневен център за деца с увреждания „Вяра, Надежда, Любов“, гр. Кюстендил.
Така ще се осигури включваща, приемаща и стимулираща среда за деца с увреждания и ще се насърчи и подкрепи социалното, емоционалното и културното развитие на всеки потребител.
Размер на финансирането от ФСЗ – 40 450, 50 лв. с ДДС
Размер на собствения принос – 4 494,50 лв. с ДДС

Свързани новини

Екип на болницата в Гоце Делчев спечели престижна награда по ангиология

vesito

Публично обсъдиха бюджета на община Гоце Делчев за 2024 година, който възлиза на близо 60 милиона лева

vesito

Тъжена вест! Беличани изгубиха невероятен човек и лечител

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.