„Цъфнало цвеке шарено“ – вълнуваща среща с миналото, предстои в Разлог

„Цъфнало цвеке шарено“ – вълнуваща среща с миналото, предстои в Разлог
Демонстрация на автентични носии от цяла България в Разлог – града – пазител на традициите, ще бъде направена тази събота на площад „15 септември 1903“, пред Исторически музей.
Ще бъде представена богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани от частните колекции на Таня Граматикова, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов, Мирослав Димитров и Борис Ракладжиев. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей, град Разлог.
На демонстрацията ще бъдат представени женски носии от Русенско, Ловешко, Ямболско, Чипровско, Севлиевско, Плевенско, невестински носии от Гоцеделчевско и Петричко и над 10 модела автентични носии от Разложко. Събитието се организира от Община Разлог, Фондация „Българските корени“ и Исторически музей – Разлог. Заповядайте да се потопите в пъстроцветния свят на българския фолклор.

Свързани новини

Даниел Димитров поема полицията в Благоевград

vesito

Разлог се срещна с шампионите по борба на България

vesito

Празник в VIII СУ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.