„Хоро край Пирина” ще се извие в Сандански

Предстои X-то издание на Международния фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“. Събитието ще се проведе на 8 юни в Летния театър на слънчевия курортен град. Фестивалът има за цел да съхранява и популяризира българския танцов фолклор, както и да дава поле за изява на малки и големи и да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Участие могат да вземат: Детски танцови състави, Любителски школи, клубове, формации, танцови състави и групи, представящи автентичен и обработен танцов фолклор. Няма ограничение във възрастта на участниците. Фестивалът има две категории: фестивална и конкурсна. Изпълненията в конкурсната част се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.

Свързани новини

За наши може, за тези, които го избраха – не може! Томов разпореди: Децата на общинските служители да ходят на детска градина, а за жителите на община Благоевград няма място!

vesito

Кандидат-кметът на Благоевград Андон Тодоров и местни бизнесмени на среща с шефа на Търговската камара в Солун заедно изковаха екшънплан за излизане на града от кризата
С Индустриалната зона още в първата година ще се открият 500 работни места, в община Благоевград трябва да се назначи  зам.-кмет по предприемачество и европроекти, категоричен е  Андон Тодоров

vesito

Приключи ремонтът в болницата в Марикостиново, кметът на Петрич Д.Бръчков със специален поздрав към екипа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.