Финансова подкрепа за семейства на новородени

207 100 лева еднократна финансова помощ за 209 новородени през 2023 г. и 2024 г. деца, и 88 000 лева на 22 семейства с репродуктивни проблеми, за 3 от които решенията за отпускане са от 2023 г., изплати община Благоевград.
С това са погасени всички забавени през 2023 г. плащания към семействата, общата сума на които е 147 800 лв.
„Доволен съм, че въпреки сериозните финансови рестрикции и неотложни плащания за преодоляване на наследството от миналия мандат, успяхме да наваксаме изоставането в изплащането средствата, с които Община Благоевград стимулира раждането и отглеждането на деца. Нещо повече, изплатили сме сумите по всички одобрени от комисията заявления от тази година – 71 за новородени и 14 за инвитро процедури. Ще направим системните забавяния да останат в миналото.
Грижата за младите семействата и децата са сред основните приоритети в програмата ми, не случайно предвидените в бюджета за тази година средства за еднократна финансова помощ за новородени са 400 000 лв., и за инвитро процедури – 120 000 лв., заяви кметът на Благоевград Методи Байкушев.

Свързани новини

Николай Шушков е претендент за балотаж в Благоевград

vesito

Заради драстичното увеличаване на заразените! Медици настояват Благоевград да се затвори

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.