Три дни Българска музика в Банско

Една седмица след най-мащабния джаз фестивал в България, фестивалната столица Банско отново ви кани на музикално пътешествие – три незабравими дни и вечери, посветени на българската музика.
-На 15 август, когато празнуваме един от най-големите християнски празници – Успение на света Богородица, започва фестивалът „Дни на българската музика“ с концерт на БГ Дуетът, който ще представи „Българските песни, изпети на нов глас“.
-На 16 август, на сцената излиза група „Хоризонт“. Преди нейното изпълнение, най-добрите гласове на Банско, участници в Националната кампания „Изпей „Обичам те“ на български“, ще демонстрират таланта си. Ще имаме удоволствието да чуем Стефани Милушева, Криси Петрова, Георги Бърдарев, Михаела Бояджийска, Ивана и Ивона Малчови, Нели Михайлова и Александра Полежанова.
-В съботната вечер, 17 август, жителите и гостите на Банско ще имат привилегията да се срещнат с една от най-обичаните български певици – Йорданка Христова. Със своя концерт-спектакъл „Завинаги“, тя ще ни пренесе в света на златните български хитове, които ще останат завинаги в сърцата ни.
Начало на концертите: 20:00 часа.
По време на „Дни на българската музика“ ще имате възможност и да се запознаете с традициите и занаятите на България. В петък и събота, пред Туристическия информационен център, ще можете да плетете и предете заедно с банските баби и да откриете музикалното богатство на самодейните състави от община Банско.
-На 16 август, не пропускайте възможността да се забавлявате на площада на гр. Добринище със събитията от програма „Добринищко лято“.
-От 16 до 20 август, посетете изложбата на художничката Мариана Стефанова под надслов „Бягство от реалността“ в Туристическия информационен център в Банско

Свързани новини

Задигнаха „БМВ“ с ключове на контакта от паркинг край Благоевград

vesito

Община Сатовча ще локализират пожарите с дронове

vesito

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.