Температурите от утре започват да се покачват, стигат 39°

От четвъртък започва повишение на температурите в страната, се съобщава в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за времето от 5 до 10 юли. Днес облачността ще остане разкъсана, около и след обяд – купеста, над Рило-Родопската област – купесто-дъждовна. На места, главно там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 25°. По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд – купеста. Само на изолирани места, главно по Южното Черноморие ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27°-30°. Температурата на морската вода ще бъде 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд ще се усилва.

Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места главно в Рило-Родопската област ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 20°, на 2000 метра – около 14° В петък ще преобладава слънчево време с купеста облачност над източните райони. Само на отделни места в Странджа и Сакар е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е все още със западна компонента и ще е предимно слаб. Ще започне бързо затопляне и максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса. През почивните дни и през първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево. В събота, 6 юли, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде предимно слаб, ще остане такъв и през следващите дни. Температурите ще се повишават и към вторник, 9 юли, преобладаващите максимални – ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски ще са температурите по крайбрежието на морето.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за неделя, 11 февруари

vesito

БСП отново се спря на Р.Томов за кмет, липсват други желаещи!

vesito

Оборудват патрулките с ПОС терминали, ще плащаме глобите на място

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.