Кметът Байкушев: Важно е да подкрепяш каузи, за да може да бъдеш истински стожер

Честването започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски, който се намира пред висшето учебното заведение.
Сред официалните гости на празника бе и кметът Методи Байкушев, който поздрави студентите и подчерта огромната роля на образованието по пътя на личностното усъвършенстване.
„Целта не е да добиеш знания само, за да подредиш живота си. Целта на образованието е да опознаеш себе си, да осъзнаеш какъв човек си, за да бъдеш полезен за обществото. Важно е да разбереш, че ученето и добрите дела са път, а не крайна дестинация.
Помнете, че успехът се мери по един единствен начин, а именно с какво е допринесъл за обществото, за родината си, за своя екип, защото не са важни само знанията и професионалните умения, но и това какъв приятел и колега си.
Важно е да подкрепяш каузи, да участваш в обществения и политическия живот, за да може да бъдеш истински стожер.
Трябва да се стараем всичко, което сме получили да го върнем многократно, защото нашата държава, нашето общество, университета и преподавателите инвестират в нас, а една инвестиция е добра, когато се връща умножена поне по две.
Трудете се, обичайте България и работете за нея“, каза в приветственото си слово кметът на Благоевград Методи Байкушев.
Присъстваха още Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, областният управител Георги Динев, председателят на общински съвет Радослав Тасков, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, представители на съдената система, народни представители и общественици.
На церемонията ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин връчи тържествено студентските книжки на студенти, приети с най-висок резултат в университета.
Може да бъде изображение с 2 души

Свързани новини

Мелник домакин на балонена фиеста

vesito

Нов Общностен център ще подкрепя малцинствени групи в Благоевград

vesito

Община Струмани посрещна Баба Марта

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.