С богата програма Дупница отбелязва своя празник

Уважаеми жители и гости на град Дупница,
Имаме удоволствието да Ви поканим на тържественото отбелязване на празника на града – 19 октомври, което ще бъде в три последователни дни и включва редица прояви и събития.
Мероприятията стартират с изложба на икони „Светлина в духа“, посветена на закрилника на град Дупница – Свети Йоан Рилски, която ще бъде представена в изложбена зала „Околийска къща“ на 18 октомври(петък) от 17.30ч.
В 18.30ч. е представянето на книгата „Слънчогледови деца“ на Кристина Терзийска, мястото е Общинска художествена галерия.
В 19.30ч. на площад „Свобода“ ще започне концерт на дуета Торино и Пашата.
На празничния 19 октомври ще открием честванията с издигане знамето на Република България и тържествен водосвет за здраве и благоденствие, мястото е пл.“Свобода“, 11.00ч.
Следва тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат гласувани номинациите за почетните отличия на Община Дупница.
11.45ч. в театралния салон.
От 13.00ч. на пл.“Свобода“ ще започне концерт на местни самодейни състави под надслов „Моят град празнува“, а в 15.00ч. в зала „Струма“ на хотел „Рила“ е началото на кръгла маса на тема „Житие и духовен път на Свети Йоан Рилски – Чудотворец“.
Финалния щрих на празничния ден ще поставят музикантите от рок групата Б.Т.Р., чийто концерт е предвиден за 19.30ч. на пл.“Свобода“.
На 20 октомври програмата продължава с детски празник „Усмивките на Дупница“, отново на пл.“Свобода“, началният час е 11.00ч.
В 19.00ч. и 19.30ч.са последните две мероприятия от програмата за празника, а именно:
Премиерата на най-новата постановка на ОбДТ „Невена Коканова“ – „Животът, макар и кратък“, която е по Станислав Стратиев и ще бъде представена в театралния салон.
Концерт на Борис Солтарийски, който ще бъде на пл.“Свобода“.
Очакваме Ви заедно да отпразнуваме празника на нашия град!

Богата програма за празника на град Дупница

Свързани новини

Да помогнем: „Живот за Георги“

vesito

Тъжна вест! Дългогодишен директор на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ почина от коронавирус

vesito

НОИ: Изплащането на пенсиите през януари 2024 г. чрез пощенските станции ще започне на 8 януари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.