Състезатели от всички възрасти взеха участие в Международното състезание по ориентиране купа „Разлог“

На 2 и 3 август Международното състезание по ориентиране купа „Разлог“ приветства 209 участници от страната и чужбина. През изминалите два дни, деца и възрастни участваха в спринта в Разлог и дългата дистанция, която се проведе в горския район на село Бачево. По време на спринтовата дестанция, десетки деца от Разлог и други населени места се докоснаха и до емоциите на спортното ориентиране, като търсиха контролни знаци по централните улици на града. В елитната група на със златни медали се окичиха Иван Сираков при мъжете и Кристина Иванова при дамите. В отворения маршрут, първенец е Радост Василева, а в по-дългата дестинация – Румен Гаргов.
Призьорите във всички възрастови групи бяха наградени от председателя на Българската федерация по ориентиране – Красимир Данаилов и от представител на Община Разлог.
Най-младите участници са под 10 години, най-възрастните – над 75 години. Организаторите – Община Разлог, Българската федерация по ориентиране, Национална спортна академия „СиВен“ и Спортен клуб „Академия Пирин“, връчиха и грамоти за участие на най-малките участници в двата етапа.
От 1 до 5 август България е домакин на Световното студентско първенство по ориентиране.
Отборът на Великобритания грабна световната титла в спринтовата щафета, която се проведе на 2 август в Разлог. Световното първенство продължава и днес в съседни горски райони.

Свързани новини

Над 6 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на Благоевград

vesito

Община Дупница изпълнява проект за трансгранично сътрудничество с Община Крива Паланка за 894 829,46 евро

vesito

Ректорът на ЮЗУ -Благоевград изиска повторна проверка от МОН

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.