Съветниците в ОбС Благоевград се обединиха, храм на пазара ще има, както и паркинг

След дълги дебати съветниците в ОбС-Благоевград се обединиха и решиха да се изгради нов православен храм на пазара, както и паркинг.

От общината в Благоевград поискаха от общинските съветници да отменят решението си свързано с изграждането на паркинг и това предизвика изказвания на много съветници.

Кирил Илиев от ПП ГЕРБ предложи да бъдат отменени две решения от 31 януари и 26 ноември като посочи много аргументи и цитира папка с различни документи. Той  също така призова паркингът да бъде общински, а не на църквата, за да не се случи така, че в даден момент там да бъде поставена бариера и да не може да се полазва свободно от гражданите и гостите на Благоевград.

Албина Анева пък изтъкна, че е допусната правна грешка по отношение на изискванията в Закона за устройство на територията. Д-р Владимир Таковски отбеляза, че презумпцията е пазарът да бъде колкото се може по-близо до центъра на града.   Той поиска да бъдат представени по-описателни планове на проекта, защото така е трудно да се добие пространствена представа за нещата.

След гласуване двете спорни решения бяха отменени и бе дадена „зелена светлина” за започване на изграждането на църква в района на пазара в Благоевград, както и на мястото да има паркинг.

По време на днешната сесия съветниците гласуваха освобождаването от наем от 1 декември до 31 януари на търговски площи за заведения, фитнес и спортни зали. Дългогодишни наематели на общински жилища ще имат право да си закупят жилищата по новия ред, и отговарят на изискванията 6 години да са били в това жилище.

Свързани новини

Спират водоподаването на улици в с. Микрево

vesito

От понеделник: Спират водоподаването на улица в село Корница, община Гоце Делчев

vesito

Награди за участниците в общинските игри по тенис на маса и шах в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.