Стотици деца се впуснаха в незабравими забавления и вълнуващи приключения на 1 юни в Благоевград

Стотици деца се впуснаха в незабравими забавления и вълнуващи приключения на 1 юни в Благоевград. Веселият и пъстър празник, организиран от Общината, се проведе на различни локации в областния център.
С голям интерес бе посрещнато отправеното от РИМ и РК „Традиция“ предизвикателство „По пътя на героите“, в рамките на което над 80 любознателни деца от различни възрасти научиха факти за славното дело на исторически личности, посветили живота си на свободата на Родината. Точно в 12.00 часа бе изтеглено и името на победителя в образователната игра – Емилия Дудаклиева, която спечели семейна екскурзия до Батак – Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир.
Детски смях и празнично настроение изпълниха и Градската градина, където актьори от Общински куклен театър и Музикално училище „Престо“ забавляваха децата с приказки, игри и песни. Голяма шахматна дъска и къщичка, преобразена в своеобразна библиотека, предизвикаха вниманието на най-любознателните малчугани. В истинска атракция се превърна и празникът на пл. „Македония“, където децата сбъднаха мечтата си, влизайки в ролята на пожарникари в униформи и се запознаха с оборудването на полицейските служители.
Талантливи деца от Благоевград излязоха и изпълниха с музика и танци площадното пространство. Богатата програма бе подготвена от танцово училище „Арт енд денс“, Музикално училище „Престо“, Танцова формация „Астра“, КХГ „Пирин“, Денс студио „Дежа Ву“ и Балетна школа „Релеве“.
По повод първи юни въженият парк в Благоевград посрещна децата с вход свободен.
В Деня на детето Регионална библиотека „Димитър Талев“ изненада малчуганите с детско кино и безплатни читателски карти. От „Зайо Байо“ бяха подготвили изненади за децата.
Може да бъде изображение с 5 души и дете
Може да бъде изображение с 4 души, дете, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 2 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 4 души, дете и танцуващи хора

Свързани новини

Разделно събиране на отпадъци в община Кресна, вижте кога …

vesito

Долно и Горно Церово с изменен график за профилактика на водата

vesito

Община Благоевград ще извърши основен ремонт на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.