Спортен фестивал се проведе в Дупница

По инициатива на Постоянната комисия по спорт към ОбС Дупница и с активното съдействие на Община Дупница, в града се проведе първият демонстрационен фестивал на спортовете. В него участваха 12 официално регистрирани спортни клуба от Дупница, плюс момчетата от нерегистрирания и малко известен спорт Street Workout (свободно спортуване извън зала).
Фестивалът беше открит с пищна церемония и издигане на националния флаг от Европейската шампионка и „Спортист на Дупница“ 2023 Алисия Сусанина.
Гост на събитието беше кметът на града г-н Първан Дангов, който благодари на организаторите и поздрави участниците, като им пожела още повече успехи, силна воля и любов към спорта.
Уникалният празник стана възможен благодарение на усилията на общинските съветници г-н Иво Ников и доайена на спорта в Дупница г-н Асен Илиев . „Искам да покажем пред обществеността и младите хора на гр. Дупница, какви спортове се развиват в града ни. Целта ни е да привлечем още повече желаещи да се занимават със спорт, защото спортът възпитава добродетели, учи на дисциплина, укрепва здравето и волята на спортуващите.“ каза господин Илиев.
На събитието присъстваха зам.-кметовете г-жа Валентина Караганова и г-н Бойко Христов, бивши треньори и спортни деятели от Дупница.
Може да бъде изображение с 13 души и хора, играещи баскетбол
Може да бъде изображение с 14 души и хора, които практикуват бойни изкуства
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души, хора, които практикуват йога и хора, които практикуват бойни изкуства
Може да бъде изображение с 5 души и тълпа
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 5 души, танцуващи хора, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с един или повече хора, трамплин, басейн и текстово съобщение

Свързани новини

Как в Банско ще отбележат 230 години от рождението на Неофит Рилски (Снимки)

vesito

Осигурени са средства за обновяване на площада пред Дома на културата в град Гоце Делчев

vesito

/Видео/ Председателят на Ковид комисията към ОбС д-р П. Янкулски и заместникът му д-р Вл. Пандев настояват медицински сестри да започнат работа в болничната помощ, където персоналът изнемогва

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.