Случаи на болестта „Чума по дребните преживни животни“ на територията на област Благоевград не са констатирани

В Благоевград се проведе заседание на Областната епизоотична комисия. Поводът за свикването на заседанието от областния управител Георги Динев е влошаващата се епизоотична обстановка по отношение на болестта „Чума по дребните преживни животни“ (ДПЖ) на територията на Република България. Директорът на  Областна дирекция по безопасност на храните Благоевград – д-р Калина Милушева запозна комисията с  актуалната епизоотична обстановка относно болестта „Чума по дребните преживни животни“ на територията на област Благоевград и на територията на Република България.

Евтаназират дребни преживни животни в Ямболско - News.bg

От думите й стана ясно, че случаи на болестта „Чума по дребните преживни животни“ на територията  на област Благоевград не са констатирани, както и на територията на Република България, но за сметка на това такива са регистрирани на територията на съседните – Република Гърция и Румъния. Д-р Милушева направи предложение на територията на ГКПП Златарево и на ГПКК Кулата да бъдат поставени информационни табели от страна на Агенция „Митници“, на които да бъде обозначено, че шофьорите на МПС задължително трябва да преминават през конкретно определено място за дезинфекция със скорост не по-голяма от 5 км. ч. Заместник областният управител Христо Ангелов, който е председател на комисията, изрази подкрепа за предложените мерки от страна на ОДБХ-Благоевград, като също така изтъкна факта, че за да се предотврати разпространението на болестта „Чума по дребните преживни животни“, е необходимо да се предприемат всички необходими мерки и да се следи стриктно за тяхното изпълнение, както от Областната епизоотична комисия, така и от общинските епизоотични комисии.

Свързани новини

Събор на село Фролош

vesito

Започва ремонт на обществените тоалетни в Разлог

vesito

Община Банско и ЕКОПАК България обединяват сили в новата екологична инициатива „Градска рециклиада – Екокино“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.