След жегите: Идват дни с бури и градушки

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста, привечер над западната половина от страната – купесто-дъждовна облачност и до полунощ на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Главно в Северозападна България има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, но вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 32°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 – метра около 20°. През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В неделя ще са главно в Централна, в понеделник – в Южна, а във вторник – в Източна България и планинските райони. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижат още, максималните в западните райони ще са около и под 30°, а в източните – все още до 35°-36°.

Свързани новини

Почитаме паметта на пророк Даниил

vesito

Делян Пеевски регистрира новата си партия в ЦИК!

vesito

На 4 и 5 септември: Полагат втори слой асфалтова настилка по улица „Елин Пелин“ в центъра на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.