Село Баня се готви за най-големия си празник

Баня се готви за най-големия си празник на 6 юли, с видеопослание „Я кажи ми, облаче ле бяло“ провокира всички родолюбци В първата събота на юли селото, благословено с лековити минерални води, превърнало се в модерна СПА дестинация, ще отбележи своя празник. По случай предстоящия празник читалището и кметството организират богата празнична програма, част от която е инициативата ,,Кмет за един ден“ – за деца, които искат да разберат какво е да си кмет, как се управлява село Баня и каква е работата на кмета. Изключителна интересна е идеята ,,Я кажи ми, облаче ле бяло“, която цели да провокира всички банялии, които са извън страната, но милеят за родното си гнездо
„Скъпи наши съграждани, – написаха организаторите, – които сте толкова далече тялом, а всъщност толкова близо до нас, направете свое кратко видеопослание от мястото, на което се намирате, за да ни докоснете, за да бъдем заедно, за да обединим огромната си любов към нашето село!
Скъпи банялии, където и да сте по света, включете се в тази красива инициатива, която ще покажем на всички жители и гости по време на концерта на 6 юли.“- написаха още те.
И организаторите поясняват условията: видеото, да бъде до 1 мин. на тема ,,Моето родно село Баня“ (в кой край на света се намират, как се казват, какво е за тях Баня) и да го изпратят на имейла на кметство Баня или на имейла на читалището – [email protected], или на ТИЦ – село Баня, срок за изпращане на видеото – 29 юни 2024 г. На 6 юли, от 19:30 часа, на площада пред кметството, ще е кулминацията на празника с богата концертна програма със специалното участие на БОРЯНА КАРПУЗОВА и самодейните състави при НЧ „Просвета-1908“- село Баня.
Организаторите очакват всички банялии на празник. Споделен. Истински.

Свързани новини

Кметът Байкушев: Развитието на Ски зона Картала е абсолютен приоритет за Община Благоевград

vesito

От днес в Сандански започва приемът на вино за участие в Конкурса за най-добро младо червено вино

vesito

Движението през тунел „Железница“ на АМ „Струма“ ще бъде пуснато на 20 февруари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.